Gå ikke glip af besparelser ved leje af stillads

Skal du udføre et stykke arbejde, hvor du får behov for et stillads? Hvis du ikke allerede ejer et stillads, har du nu to muligheder: Du kan enten investere i et stillads, som du således ejer, eller du kan vælge at leje et stillads.

Leje af stillads har mange fordele – både økonomiske og praktiske. Nedenfor kan du læse mere om de fordele, ligesom du kan læse om, hvordan du kan spare penge, når du vælger at leje et stillads.

Skal man købe eller leje?

Det er et oplagt spørgsmål at stille sig selv. Der er nemlig både fordele og ulemper ved at vælge at leje et stillads frem for at investere i et, som man således ejer.

En fordel ved leje er, at det er væsentligt billigere, hvis du relativt sjældent bruger et stillads. Dvs. hvis der fx er tale om et engangsbehov, eller du kun bruger stilladset en enkelt gang om året. Du kan læse mere om, hvilke overvejelser du bør gøre dig i denne forbindelse nedenfor.

En anden fordel er, at du ved at vælge at leje det stillads eller de stilladser, du skal bruge, altid kan vælge det stillads, der passer bedst til den nøjagtige situation, du befinder dig i og de nøjagtige behov, du har i situationen. Der findes flere forskellige typer af stilladser, som hver især kan noget forskelligt. Når du lejer, kan du vælge det mest egnede stillads til opgaven hver gang.

Til sidst er en fordel også, at du ikke behøver at have plads til at opbevare stilladset, når du ikke bruger det, hvis du vælger at leje det. Så kan du blot levere det tilbage, når du er færdig med det stykke arbejde, du skal udføre.

Omvendt er ulemperne, at du ikke hele tiden har adgang til et stillads, og at det kan være en relativ dyr løsning at vælge at leje, hvis man forholdsvis ofte bruger et stillads.

Priser for leje af stillads

Prisen for at leje et stillads kan afhænge af mange ting: stilladsets størrelse, type, varigheden af lejemålet og den enkelte udlejer. Det er vigtigt at være bevidst om disse faktorer, når man skal leje stillads, så man undgår at betale penge for ting, man ikke har brug for.

Undersøg derfor, hvad de forskellige stilladstyper kan, og hvad du har brug for, og vær bevidst om, at prisen for leje typisk er pr. dag. Det kan være godt at have i tankerne, når man planlægger sit arbejde.